Klasblogs

 

Vestiging Hijfte - peuters-1kk

Thema ziek zijn 

Hiep hiep hoera, Elodie is 4 jaar! 

Hiep hiep hoera, Mauro is 3 jaar! 

Welkom aan instappertjes Renske, Matthias en Tuur! 

Thema: Kerstmis 

Thema Sinterklaas! 
Wat zit er in de zak van zwarte Piet en Sinterklaas? Verkleedkledij om zelf zwarte Piet of Sinterklaas te spelen! Juf Liesbeth (stagiaire) bracht ook een schoorsteen mee waarin de kindjes pakjes mochten gooien. In de stoomboot hadden ze ook veel plezier! Maar het leukste was natuurlijk als Sint en Piet een bezoekje brachten op onze school!

Thema “Jules rolt de herfst in” 
Herfstweer … regenweer! De kindjes brachten hun parapluutje mee en we speelden een gehoorspelletje: wat valt er op mijn paraplu: regen? eikels? kastanjes? … Net zoals bij Jules in het verhaal!
In de knipbak mogen de kindjes de kniptechniek oefenen op de herfstbladeren en in de ontdekhoek kunnen ze volop exploreren met de herfstmaterialen. En in de keuken van de poppenhoek wordt er volop gekookt met walnoten! Een succes!

Hiep hiep hoera! Stan is 3 jaar! 

Hiep hiep hoera! Loulou is 3 jaar! 

We maken samen chocopasta! 
Na het beschilderen van ons glazen potje, gaan we over tot de volgende stap: chocopasta maken! Dat vonden de kindjes heel leuk! Ik hoop dat oma en opa het lekker vinden!

Thema: Jules en zijn grootouders 
Hoe ziet mijn oma/opa, meme/pepe, omie/opie, mammie/pappie, … eruit? Ik leerde al veel verschillende koosnaampjes kennen van de grootouders van onze kindjes. We probeerden het uiterlijk van onze grootouders weer te geven in een knutselwerkje: welke kleur haar heeft mijn oma/opa, draagt hij/zij een bril, heeft mijn opa een stoppelbaard of niet, draagt mijn oma oorbellen, … ? Je ziet: er komt nog veel denkwerk aan te pas bij een knutselwerk, meer dan je zou vermoeden!
We knutselden ook een cadeautje voor de grootouders en Jules ging logeren bij zijn oma en opa en toonde ons zijn logeerkoffertje…
Daarna speelden we een spel met kaartjes en een kartonnen koffertje.

Peuterkijkdagen 
Dit schooljaar starten we opnieuw met peuterkijkdagen. Bedoeling van deze dagen is dat nieuwe peuters die instappen (en reeds ingeschreven zijn) een kijkje komen nemen met mama of papa om te zien hoe een ochtend in onze klas verloopt. U wordt d.m.v. een persoonlijke brief uitgenodigd om te komen piepen in ons klasje zodat uw kindje al een beetje kennismaakt met onze vriendjes en de juf. Deze peuterkijkdagen vinden meestal plaats op een woensdag net voor een vakantie, en dit van 8.25u tot 10.00u. Zo kan uw peuter met een geruster hartje dan instappen na een vakantie.
Overzicht peuterwenmomenten schooljaar 2016-2017:
* instap na herfstvakantie -> peuterkijkdag op woe 26 oktober 2016
* instap na de kerstvakantie -> peuterkijkdag op woe 21 december 2016
* instap op 1 februari 2017 -> peuterkijkdag op woe 25 januari 2017
* instap na krokusvakantie -> peuterkijkdag op woe 22 februari 2017
* instap na Paasvakantie -> peuterkijkdag op woe 29 maart 2017
* instap na O.L.H. Hemelvaart -> peuterkijkdag op woe 24 mei 2017
* instap op 1 sept 2017 -> peuterkijkdag op woe 21 juni 2017

Thema: Jules houdt van alle dieren 
Deze week kwamen er al enkele huisdieren aan bod, nl. de poes en de hond. Jules had een knuffelpoes en een knuffelhond meegebracht. De knuffelpoes bezorgde de kindjes veel pret: ze kon nl. stappen en miauwen als een echte kat! En spinnen als een echte kat … vooral dat vonden de kleuters hilarisch! We bekeken ook katteneten en wie kon als een echte kat drinken uit een kommetje?
We knipten en plakten tot onze poes mooi gekleurd was en met verf en een oude tandenborstel gaven we onze hond mooie hondenharen.
Er kwam deze week ook een speciaal huisdier op bezoek: Linde bracht een landschildpad mee! We lieten ze eventjes op onze mat kruipen, gevolg: enkele kindjes tilden meteen hun benen op en zodra de schildpad in hun buurt kwam, waren sommigen er niet meer zo gerust in. De juf zette ze dan maar snel terug in de doos. Toch hebben de meeste kindjes ze durven aanraken!
De 2de week van het thema bracht Finn zijn kanarie mee: Lila. Lila bracht 3 dagen door in onze klas, wat wij wel heel leuk vonden! Af en toe floot Lila een mooi deuntje, en dat vonden de kleuters plezant.
Ook Mauro zijn mama kwam met een dier langs: konijn Sira (of is het Cira?). Wat een lief diertje dat genoot van de aanrakingen van de kindjes. Dank je wel lieve dieren voor jullie komst! Het maakte ons thema extra speciaal!

Waterpret! 
De uiterst warme dagen begin deze week vroegen om afkoeling, dus organiseerden we waterspelletjes! Wat hebben de kinderen ervan genoten!

Welkom aan instappertje Guust 

Welkom in onze peuter-1ste kleuterklas  
1 september 2016: de grote dag is aangebroken voor onze kapoentjes om te starten in onze klas. Na eventjes wennen, zijn onze kleutertjes het op de 2de dag al goed gewoon! Hier enkele sfeerbeelden:

Vrijdag 30 september geen school: pedagogische studiedag! 

Thema: Samen met Jules rijden we het nieuwe schooljaar in 
Dit schooljaar hebben we als jaarthema “Alles loopt op wieltjes” gekozen. Een jaarthema waarbij we oog hebben voor een goede sfeer op school en onder de kinderen. Hierbij kan elk kind zichzelf zijn en op zijn/haar manier een steentje bijdragen tot een goed rijdende trein die doorheen het schooljaar reist. Samen rijden we een mooi en spannend parcours tegemoet!

Info-avond 29 sept 2016 
Donderdagavond is het info-avond om 19.00u voor de ouders van onze klas. Daarna trekken we samen naar de zaal om tegen 19.30u te starten voor het gezamenlijke deel samen met de andere juffen. Ouders die nog een kind hebben in de 2de of 3de kleuterklas kunnen daarna meegaan met juf Lindsay of juf Sara/juf Kimberley voor de uitleg over de 2de of 3de kleuterklas. Graag tot dan!


terug naar overzicht »

test2