Klasblogs

 

6de leerjaar

Muzisch met ritmes… 
Dankzij AIFOON konden we ritmes met stadsgeluiden maken…Nadien kwam het echte werk: aan de hand van een patroon een eigen stadsmix maken! Mooie resultaten. En het leukste was de afsluiter waar we met de chromebooks een INCREDIBOX-mix mochten maken. De beats weerklinken nog steeds in mijn oren.

INLEVINGSMOMENT IN HET PARK VAN BEERVELDE  
Canada… dat is het thema van de alombekende tuindagen in het Park van Beervelde. Dat de Canadezen belangrijk waren bij de bevrijding van ons land op het einde van de Eerste Wereldoorlog is een historisch feit dat graaf Renaud de Kerchove aangreep om in zijn prachtige tuin achter de villa een voorstelling te maken van wat er zich destijds in Passendale afspeelde. Hij bouwde er een waarheidsgetrouw mini-slagveld met een knappe voorstelling van een loopgraaf aan de Ijzer en met op de achtergrond het plat gebombardeerde Ieper.
Onze klas mocht samen met het 6de leerjaar een honderdtal klaprozen knutselen die tijdens de tuindagen te koop zullen worden aangeboden en die op een stijlvolle manier deze belangrijke gebeurtenis in onze Belgische geschiedenis herdenken.
Als dank voor onze inzet mochten we de showtuin gaan uittesten en kregen we er zomaar van de graaf zelf een verduidelijkend mini-geschiedenislesje bovenop. Helemaal onder de indruk waren we ervan en het uittesten… dat vonden we natuurlijk allemaal supertof!!!
DANK JE WEL, MIJNHEER DE GRAAF!

PS : Er staat ook een artikeltje hierover in de krant van vrijdag 7/10 en een verslagje op Lochristi blogt:
http://www.nieuwsblad.be/cnt/bllla_02505639

TERUG NAAR DE IJZERTIJD MET EEN BEZOEK AAN DE GALLISCHE HOEVE  
Na onze voorbereiding in de klas en het bezoek van een echte Kelt, reden we met de fiets gewoon door de teletijdmachine en keerden we ongeveer 3000 jaar terug in de tijd. We kwamen midden in de Ijzertijd terecht in een Gallische nederzetting waar we verwelkomd werden door enkele Kelten. In die tijd woonden de Kelten namelijk in onze streek, ze zijn hier vooral bekend onder de naam “de Galliërs”. Enkele van die Galliërs vertelden ons één en ander over hun leefwijze, toonden ons hoe ze aan hun kleurige wol kwamen en hoe ze hun kledij vervaardigden en lieten ons kennismaken met hun nieuwste ijzeren wapens en hun beruchte vechttechnieken.
Een fotoreportage vind je op de blog van het vijfde leerjaar!!!

Inleefatier 
Vrijdag 14 oktober zijn de leerlingen naar Studio Globo in Gent geweest om zich in te leven in het leven van een Guatemalteek. Kijk gerust eens naar de foto’s, het was echt een topnamiddag.

Mindmaps toets “De Kelten” 
Hier vinden jullie de ingevulde mindmaps. Zo kunnen jullie jullie eigen mindmaps nakijken. Veel succes!

Scheppersinstituut 
Maandag 24 oktober zijn de leerlingen een bezoekje gaan brengen aan het Scheppersinstituut in Wetteren. De doe-dag begon met een heerlijke maaltijd, namelijk frietjes met frikandellen. Daarna konden de leerlingen op een doe-manier de school leren kennen.

EEN ECHTE KELT OP BEZOEK IN ONZE KLAS  
Vandaag kregen we bezoek van een echte Kelt. In z’n typische kledij en met z’n uitgebreide voorraad wapens en wapenuitrusting kwam hij ons een beetje meer leren over de Kelten die zo’n 3000 jaar geleden in onze streek woonden. Morgen gaan we immers op bezoek in zo’n typische Keltische nederzetting. Enkele plaatselijke krijgers in Destelbergen verwachten ons namelijk in de Gallische hoeve. Enkele sfeerbeelden van vandaag:


terug naar overzicht »

test2